جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

مزایای پد سلولوزی مرغداری

مزایای پد سلولوزی مرغداری

مزایای پد سلولوزی مرغداری

 

مزایای پد سلولوزی مرغداری انعکاس : فصل گرم و حساسیت بالای طیور به گرمای زیاد باعث شده. تا در این صنعت به دنبال راهکارهایی برای کاهش دما در فضای مرغداری ها باشند. معمولاً سیستم های سرمایشی تبخیری می توانند این منظور را تأمین کرده و فضا را برای نگهداری از طیور در فصول گرم سال آماده سازند. در این نوع سیستم ها در کنار فن، از یک پد نیز استفاده می شود تا بتواند رطوبت بیشتری را در خود نگه داشته و فضا را خنک نماید. پد سلولوزی مرغداری یکی از انواع مهم و کاربردی است که امروزه بیشترین استفاده را دارد. در گذشته معمولاً فن ها را در کنار پوشال ها مورد استفاده قرار می دادند.

 

مزایای پد سلولوزی مرغداری

 

این پوشال باعث می شد تا رطوبت مورد نیاز در فضای مرغداری تأمین شود. ولی برای ابعاد بزرگ تر و در صنایع پیشرفته تر، این نیاز با پوشال و فن برطرف نمی شود و نیاز به سیستم های جدیدتری است تا راندمان کار را بالاتر ببرد. این سیستم با عنوان پد سلولوزی وارد بازار شده و مزایای زیادی آن باعث شده. تا محبوبیت بیشتری نسبت به سایر دستگاه ها پیدا کند. با اینکه قیمت پد سلولوزی مرغداری نسبت به پوشال بالاتر است، ولی مزایای بالای این محصولات باعث شده. تا ارزش این سرمایه گذاری را داشته باشد.

 

پد سلولوزی چیست و چگونه کار می کند؟

 

پد سلولوزی یکی از سیستم های تولید سرمایش تبخیری است که غیر از تولید هوای سرد، رطوبت را نیز برای فضای مورد نظر تأمین می کند. به این صورت که هوایی که از این محیط عبور می کند ، با رطوبتی که از این پدها می گیرد فضا را خنک می کند. این پدها جای پوشال های قدیمی را گرفته و با بالا بردن راندمان کار، فضای مناسبی را در محیط های مختلف از جمله مرغداری ها فراهم می کند. پوشال های قدیمی معایب زیادی داشتند که از آن جمله می توان به سطح رطوبت پایین آن ها اشاره کرد. بخصوص برای فضاهای بزرگ عملاً کارایی مناسبی ندارند. از دیگر معایب آن ها طول عمر کوتاه است. که به سرعت دچار فرسایش شده و باید هرچند وقت یک بار آن را عوض کرد.

از طرفی احتمال انتشار عوامل بیماری زا و قارچ ها در محیط های مرغداری را افزایش داده و در نتیجه ممکن است. ابتلا طیور به بیماری، خسارت زیادی به فرد وارد شود.  بنابراین بهترین راهکار استفاده از تکنولوژی است که این معایب را نداشته و یا تا حد زیادی بتواند این مشکلات را برطرف کند. در عین حال کارایی پوشال را داشته و فضا را خنک و مرطوب نگه دارد. پد سلولوزی مرغداری یکی از بهترین گزینه ها است. که با استفاده از ورق های نازک و مواج از کاغذ کرافت ساخته می شود. این نوع کاغذ قابلیت جذب آب بالایی داشته ولی ممکن است دچار تجزیه و یا فاسد شدن شود. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل، از رزین استفاده می شود.

 

مزایای پد سلولوزی مرغداری

 

این پدها در اشکال مختلف هندسی ولی با بافت منظم طراحی و ساخته می شوند. تا بتوانند آب را به صورت یکنواخت در سطح توزیع کنند. هرچه سطح تماس بالاتر باشد، کیفیت بهتری از جریان در فضا پخش می شود. همچنین تبخیر آب در بالاترین سطح انجام می شود. به این صورت هوای خروجی از این سیستم با وجود رطوبت، فاقد قطرات آب بوده که یک مزیت مهم به شمار می رود. زیرا غیر از اینکه هوای سردی را تولید می کند، رطوبت را نیز در سطح معتدل نگه می دارد.

برای خنک کردن هوای مرغداری به همراه مرطوب نگهداشتن و در نهایت کنترل دما و رطوبت، استفاده از پد سلولوزی یکی از بهترین گزینه ها است. به این ترتیب می توانید پوشال ها را با پدهای سلولوزی جایگزین کرده و از مزایای آن ها بهره ببرید. این مزایا عبارت اند از:

 

متریال مورد استفاده در تولید پد سلولوزی

 

برای تولید پد سلولوزی مرغداری از کاغذ کرافت استفاده می شود. این کاغذ با جذب حداکثری آب می تواند سطح خنک سازی محیط را به بهترین حد خود برساند. برای اینکه طول عمر این کاغذها را افزایش دهند، از رزین در ساخت آن کمک می گیرند. بنابراین طول عمر زیاد پد با استفاده از متریال مناسب ایجاد می شود.

  • مصرف آب کمتر

پدهای سلولوزی از کمترین مقدار آب برای خنک سازی استفاده می کنند. این کار باعث صرفه جویی در مصرف برق نیز شده. و در نهایت مصرف انرژی در مرغداری ها به حداقل می رسد. برای مرغداری های صنعتی بزرگ، این کاهش مصرف سود بالایی را برای سرمایه گذار به همراه دارد.

  • توزیع یکنواخت هوا

یکی از مزایای استفاده از کاغذ کرافت در تولید پد سلولوزی، بهره گیری از خاصیت موئینگی این نوع کاغذ است. به این ترتیب می تواند سطح یکنواختی از هوای مرطوب و خنک را در فضای مرغداری به جریان بی اندازد. طراحی داخلی پد به گونه ای است. که هوا به صورت یکنواخت خنک شده و به محیط بیرون منتقل می شود.

  • جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا

یکی از مشکلات بزرگ پوشال ها، استفاده حشرات و عوامل بیماری زا از این محیط برای لانه گزینی است. در صورتی که ساختار این پدها به گونه ای است که امکان نفوذ حشرات و حیوانات موزی در آن وجود نداشته و در نتیجه مانع از پخش میکروب و ویروس در فضای مرغداری می شوند.

خاصیت خودشویی پد سلولوزی

 

یکی از مزایای مهم این پدها، خاصیت خودشویی در آن ها است. به این ترتیب احتمال رسوب شدن املاح در آن به حداقل می رسد. در صورتی که پوشال ها این خاصیت را نداشته و در مدت زمان کوتاهی ممکن است املاح آب در آن ها رسوب و طول عمر آن ها را کمتر کند.

  • طول عمر بالا

پد سلولوزی مرغداری می تواند بیش از سه سال نیز عمر داشته باشد و در این مدت هوای بسیار مناسبی برای فضا ایجاد کند. یکی از دلایل آن نیز عدم رسوب املاح و نوع کاغذ کرافت است. در صورتی که پوشال ها در مدت زمان کوتاهی اثر خود را از دست داده و خنکای لازم را ایجاد نمی کنند.

  • مقاومت در برابر ورود گرد و غبار

یکی دیگر از مزایای پد سلولوزی مرغداری نسبت به پوشال، مقاومت بالای آن در برابر ورود گرد و خاک است. طراحی این سیستم به گونه ای است که به دلیل تراکم بالا از ورود هر گونه گرد و خاک جلوگیری کرده و محیطی سالم را فراهم می کند. وجود گرد و خاک حتی می تواند منجر به بروز حساسیت و آلرژی زیادی شده. که تهدیدی برای افراد و طیور می باشد. تنفس در هوای سالم و تمیز این مشکل را برطرف کرده و مانع از آلودگی محیط می شود.

 

 

مزایای پد سلولوزی مرغداری

تنوع بالا در ابعاد

 

پدهای سلولوزی در اندازه ها و ابعاد متفاوتی طراحی و تولید می شوند. این ابعاد متناسب با فضا انتخاب می شود. همچنین ضخامت این پدها نیز متغیر است. تنوع بالایی که در تولید پدهای سلولوزی وجود دارد، انتخاب را راحت تر کرده است. در صورتی که پوشال ها معمولاً اندازه و ابعاد مشخص و ضخامت تعیین شده دارند.

  • سازگار با محیط زیست

این پدها برای افرادی که دوستدار محیط زیست هستند، گزینه مناسبی است. زیرا آسیبی به آن وارد نکرده و نسبت به پوشال شرایط بهتری دارد.

  • عدم تغییر شکل

یکی دیگر از مزایای پدهای سلولوزی مرغداری، عدم تغییر شکل و افتادگی در مدت زمانی است که از آن استفاده می شود. پوشال ها معمولاً بعد از مدتی شکل خود را از دست می دهند. یکی از دلایل آن نیز رسوب املاح آب و سنگین شدن پوشال است. پدها این مشکل را نداشته و در نتیجه بعد از مدت زمان زیاد هم شکل ظاهری خود را از دست نمی دهند. از طرفی ساختار هندسی منظم و محکم آن ها باعث می شود تا حالت ایستایی خود را حفظ کرده و از افت ارتفاع آن ها جلوگیری می کند.

نگهداری راحت

 

پدها نسبت به سایر تجهیزات واسط نیاز به مراقبت و نگهداری زیادی ندارند. نحوه تعویض آن ها بسیار راحت است و با صرف هزینه پایین می توانید این کار را انجام دهید. این پدها را به راحتی می توانید نصب کرده و همچنین به دلیل خاصیت خودشویی نیاز به شستشوی منظم ندارند. هرچند ممکن است در برخی مناطق که سختی آب در آن بالا است، مقداری رسوب روی پدها دیده شود. برای رفع این مشکل می توانید از توری مشبک استوانه ای استفاده کنید تا به عنوان فیلتر آب عمل کرده و از رسوب املاح آب جلوگیری کند. در نهایت بعد از اتمام زمان استفاده از پد در پایان فصل می توانید با کمک یک برس پلاستیکی و یا محلول شوینده که فاقد محلول های فسفاته و یا کلرین باشد کمک بگیرید.  

همچنین به گونه ای طراحی شده اند که ضخامت در تمامی قسمت های آن یکسان است. در نتیجه آلودگی و آب در یک قسمت باقی نمی ماند. باقی ماندن آب در یک محل می تواند منجر به ایجاد بوی نامطبوع شده. که این مشکل در مورد پدها صادق نیست و ایجاد نمی شود.

افزایش تخم گذاری

 

یکی از مزایای مهم استفاده از پد سلولوزی در مرغداری ها، کنترل دما و رطوبت است. دمای بالای 30 درجه سانتی گراد می تواند منجر به نازک شدن پوست مرغ ها و در نهایت تولید کم تخم مرغ می شود. همچنین باعث تلف شدن مرغ ها شده و خسارات جبران ناپذیری را برای فرد به همراه دارد. در صورتی که این پدها با ایجاد تعادل در رطوبت و کنترل دما باعث صرفه اقتصادی بیشتر برای سرمایه گذار می شود.  

در نهایت می توان گفت پدهای سلولوزی مرغداری با ویژگی هایی از جمله مقاومت بالا و طول عمر زیاد، جلوگیری از لانه گزینی حشرات و انتقال عوامل بیماری زا در فضای مرغداری، صرفه جویی در مصرف انرژی و … جایگزین مناسبی برای پوشال های قدیمی است. این سیستم به سرمایه گذار کمک می کند تا راندمان و بهره روی را به حداکثر برساند.

 

نحوه جایگزین کردن پدهای سلولوزی مرغداری

 

یکی از سؤالات رایج این است که در صورت جایگزین کردن پدهای سلولوزی، آیا نیاز است کل سیستم تغییر کند؟ در پاسخ باید گفت پدهای سلولوزی به عنوان یک واسط عمل می کنند. به این صورت برای استفاده از این تجهیزات نیاز ندارید تا کل سیستم را تعویض کنید. تنها لازم است پوشال ها را با پدها جایگزین کنید. به این صورت اگر از یک ک.لر آبی استفاده می کنید، بجای استفاده از پوشال پد را جایگزین کنید تا از مزایای آن بهترین استفاده را کنید. حتی لوازم و تجهیزات دیگر از جمله انواع چیلرها، هواسازها و … نیز نیاز به یک واسط تبخیری دارند که پد سلولوزی می تواند جایگزین این واسط شود. مرغداری ها معمولاً فضای بزرگی دارند و تأمین هوای مناسب برای آن ها بسیار حیاتی و به عنوان یک سرمایه گذاری مطرح می شود.

مزایای پد سلولوزی مرغداری

 

 

عدم نبود هوای مناسب می تواند. منجر به از دست رفتن طیور شده و خسارت زیادی وارد می شود. بنابراین باید با تأمین و تجهیز سیستم های سرمایشی تبخیری با ابعاد مناسب و پیشرفته این نگرانی را برطرف نمود. هرچند این پدها در سایر صنایع از جمله گلخانه ها، صنایع تولید لوازم سرمایش تبخیری خانگی، کشاورزی و یا در هواساز برای مجتمع های بزرگ و ساختمان های کوچک و … نیز کاربرد دارد. در نهایت باید گفت برای استفاده از پد سلولوزی در فضای مرغداری ها نیاز به تغییر اساسی سیستم سرمایشی ندارید. بلکه با جایگزین کردن واسط تبخیری با پدهای سلولوزی می توانید از مزایای این تجهیزات بهترین استفاده را بکنید.

 

انواع پدهای سلولوزی مرغداری

 

پدهای سلولوزی در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند. یکی از این تقسیم بندی ها مربوط به کارایی آن ها است. از این پدها در مرغداری ها، گلخانه، دام و طیور و نیز کشاورزی استفاده می شود. بنا به کارایی هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند که قبل از خرید باید کاربرد آن ها را مورد بررسی قرار داد. یکی دیگر از این تقسیم بندی ها مربوط به اندازه و سایز این تجهیزات است. پدهای سلولوزی در ضخامت و اندازه های مختلفی تولید و عرضه می شوند. از جمله این اندازه ها می توان به ضخامت های 10 سانتی متری، 15 سانتی متری و 60 سانتی متری اشاره کرد.

عرض، طول و ارتفاع این پدها نیز متفاوت است و ارتفاع آن ها می تواند بین گزینه های یک متری، یک و نیم متری و دو متری در اختیار مشتری قرار گیرد. قاب هایی که پدهای سلولوزی در داخل آن قرار می گیرد نیز متریال مختلفی دارند. از جمله قاب پد سلولوزی آلومینیومی، گالوانیزه ، قاب استیل و یا فولاد گالوانیزه از جمله این موارد هستند. انتخاب نوع پد، ارتفاع، جنس و … بستگی زیادی به بودجه مشتری، اندازه و فضایی که در نظر دارد و نیاز آن تعیین می شود.

 

برای کسب اطلعات بیشتر به مقالات ما در وبسابت ویرگول مراجعه کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی اصلی

Call Now Button