جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.
لجن کش 2اینچ 16متری فلوتردار RMC

معایب کفکش

گروه ماشین سازی انعکاس  به عنوان یکی از برترین عرضه کنندگان و تولید کنندگان. محصولات پمپ کف کش و پمپ لجن کش و ژنراتور، محصولات و همچنین ادوات کشاورزی با بیش از دو دهه فعالیت بازارهای داخلی در خدمت مشریان عزیزخود می باشد. شما میتوانید در بخش  مرکزی فروش ویژه محصولات جهت مشاوره از معایب کفکش در  گروه صنعتی انعکاس با کارشناسان مجرب در طول شبانه روز 24 ساعته تماس حاصل فرمایید.

معایب کفکشپمپ کف کش برای انتقال و جا به جایی مایعات و سیالات شیمیایی کاربرد دارد. پمپ کف کش از آن دسته ای که در آب غوطه ور هستند برای تخلیه آب استخر و یا چاه عاری از هر گونه مواد لای و گل و مواد خارجی مورد استفاده قرار گرفته اند.

در اصل پمپ کف کش ها از نظر فنی به صورت توربین های عمودی عمل میکنند. این قسمت به وسیله موتور الکتریکی انجام می شود.

معرفی

در اصل نوعی از پمپ آب  پمپ کف کش هستند. رویکرد آن ها با ایجاد مکش از هر سیالاتی از سطح پمپ کف کش باعث افزایش فشار در آن می شود. به همین علت سیال مورد نظر به یک نقطه ارتفاع  مشخص هدایت می شود. در اصل پمپ های کف کش برای پمپ کردن انواع لجن و گل ولای رودخانه ها و یا سپتیک های صنعتی و یا پساب های کارگاهی و تصفیه خانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. مواد خارجی معمولا حجم بالای از مواد معلق ریز جامد با خاصیت به هم چسبندگی خیلی بالا هستند.

 

تقسیم بندی پمپ کفکش ها

معمولا پمپ کف کش ها  با دیگر پمپ ها متفاوت است. از مزیت هایی پمپ کف کش نسب به پمپ های شناور و یا دیگر پمپ ها مقاومت بالای آنها هنگام کار کردن بدون آب است.

پمپ کف کش ها بر حسب نوع کاربری که دارند به انواع متفاوتی تقسیم بندی می شوند

1- پمپ کف کش ساده

2- پمپ کف کش  بغل رو

3 – پمپ  کف کش دارای کنترل سطح آب (فلوتر)

4 – پمپ کف کش خروج از بالا

5 – پمپ کف کش تک فاز

6 – پمپ کف کش سه فاز

7 – پمپ کف کش دیوار (سانتریفیوژ)

پمپ کف کش ساده

مصرف این مدل از کف کش بیشتر در صنایع کشاورزی و خانگی کاربرد دارند. این پمپ مانند پمپ کف کش های دیگر جهت انتقال سیالات و همچنین  دارای مکش متوسط است.

سر ریز شدن سیالات در نهایت  باعث خشک کار کردن و به واسطه آن نیم سوز شدن موتور و مجهز نبودن دستگاه به کنترل سطح آب (فلوتر) و خاموش و روشن کردن پمپ کف کش از  معایب کفکش ساده می باشند.

پمپ کفکش از بغل رو

لوله خروجی از این مدل از پمپ به آن متصل است.

پمپ کف کش دارای  کنترل سطحی (فلوتر)

پمپ های کف کش دارای کنترل سطح آب (فلوتر برقی ) بوده که این سیستم به صورت اتوماتیک وار هنگامی که سطح آب پایین باشد. جهت جلوگیری از نیم سوز شدن موتور آن را بلافاصله قطع می کند.

معمولا این مورد را با توجه به سطح آب منطقه یا محل تنظیم می کنند که از یک مقدار که پایین تر باشد دستگاه را خو به خود قطع کند. این دستگاه به صورت پیش فرض روی پمپ کف کش ها نصب نیست و باید برای نصب این اکسنشن باید جداگانه محصول را سفارش دهید.

پمپ کفش خروجی از بالا

این مدل نیز مانند مدل های دیگر کف کش از قسمت های خروجی  که در  بالای پمپ عبورمیکند و سیال را منتقل کنند.

پمپ کف کش تک فاز

برق این مدل از کف کش نیز به صورت یک جریان متناوب هست و در آن دو عدد سیم دارد که معمولا یکی از دو سیم موجود سیم فاز و دیگری نول می باشد. که برق در میان این دو فاز جریان یافته و کار میکند.

لازم به ذکر است که مشخصات منبع تغذیه کف کش تکفاز معمولا از برق تک فاز تغذیه می کند. به طور کف کش تکفاز در مصرف های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ های تکفازی هنگام کار نیاز به یک گشت اور پر قدرت و قوی ندارند در عوض قدرت موتوری آن با حداکثر 20 اسب بخار کار می کنند. پیشتر که اعلام شد طول عمراین قبیل کف کش ها نسبت به کف کش های سه فازی کمتر است. این کف کش ها به طورمستقیم از برق استفاده می کنند. بیشترین کاربرد آن ها در مصارف منازل مسکونی است.

پمپ کف کش سه فاز

این مدل از کف کش سه فاز از یک موتور الکتریکی که دارای سه عدد ولتاژ سینوسی تغذیه می کند. همانطورکه درمطالب قبل ارائه شد این کف کش به سه فاز را دارد و نمی توان از آن در واحدهای مسکونی استفاده کرد.  معایب کفکش این مدل که منبع تغذیه مشخصی ندارد.

 

پمپ کفکش دیوار (سانتریفیوژ)

این مدل از پمپ کفکشها که به کف کش های سانتریفیوژ معروف است. برای مجتمع های صنعتی که سیالات آمیخته از لجن با گرانروی بالا  کاربرد دارد. چه بسا هنگام پمپ کردن این حجم از لجن که مخلوطی از مواد معلق جامد با اندازه های خیلی درشت است کاربرد فراوانی دارد. از سخت ترین مراحلی که این سیال ها از راه های متفاوت مشکل های مدیدی را بوجود می آورد.

برای مجتمع های صنعتی پمپ آب های معمولی پاسخگوی نیاز آنها جهت این حجم سنگین از سیالات را ندارند. بنابراین پمپ کف کش سانتریفیوژ برای این قبیل کار ها انتخاب مناسبی خواهد بود. این گونه پمپ کف کش ها جهت انتقال سیالات حجیم و سایشی با ویسکوزیته فراوان نیاز این گونه لجن کش ها را محرزتر می کند.

هر چند معایب لجن کش کمتر از کف کش ها نیست ولی نیرویکافی برای انتقال پمپاژ پساب های سپتیکی این گونه دستگاه ها را کار آمدتر می کند.

معایب کفکش مدل سانتریفیوژ

 معایب لجن کش از نوع سانتریفیوژ این مدل از پمپ کف کش مانند سایر مدل های دیگر دارای عیوب است. به طور عمومی این دستگاه از دو قسمت جدا تشکیل وفرایند پمپاژ مایعات با ویسکوزیته بالا را نیروی گریز از مرکز ساپورت می کند. همان طور که از ظواهر پیداست عملکرد این دستگاه بر اساس نیروی گریز از مرکز است. بدین صورت که نیرویی که باعث ایجاد مکش در محفظه می گردد به صورت تقارنی به داخل وارد میشوند. حجم ورودی سیال از نظر سرعت به داخل محفظه بسیار ناچیز است.پس احتمال اختلال در عملکرد سانتریفیوژ در داخل محفظه بسیار بالاست. همانگونه که پیشتر در مطالب بالا گفتیم ممکن است این پمپ لجن کش دارای مزیت هایی باشد ولی به طور قطع یقین دارای مشکلات و معایب کفکش  به قرار زیر است

معایب کفکشموارد معایب کفکش

1 –  راندمان پمپ کفکش دیوار یا سانتریفیوژ بسیار ناچیز بوده و باید به این نکته توجه ویژه ای داشت.

2 – دهنه خروج و ورود سیالات در این گونه کف کش ها که یکی از معایت لجن کش ها دچار نشت می شود.

3 – مقدار هزینه ای که برای  تعمیر و صد البته نگهداری این کفکش ها نسبت به سایر خانواده این کف کش ها در صنایع است بسیار بیشتر می باشد.

4 –  احتمال خوردگی و لب پریدگی و همچنین رسوب املاح در پره های دستگاه زیاد از معایب کفکش است.

5 –  مواد معلق خارجی و بزرگ و همچنین ذرات لجن می تواند به قسمت هایی از پمپ کفکش نفوذ کرده و موجب نیم سوز شدن در بخش متحرک  نظیر لوله ها شود.

6 –  احتمال سر ریز شدن روغن در قسمت های محفظه ای پمپ کفکش بسیار بالاست. بنابراین هزینه آب بندی در قسمت هایی که احتمال درست کار نکردن دستگاه  وجود دارد. و باید یک هزینه اضافی جهت آب بندی هم کنار گذاشته شود.

7 –  ممکن است برخی از پمپ کف کش ها با برند ارزان قیمت قدرت کافی برای پمپ لجن را نداشته باشند و یا عمل ساکشن را یه صورت معکوس ارائه دهند که از معایب کفکش است.

8 –  در صورت بروز هر گونه مشکل از طرف معایب کف کش سانتریفیوژ هزینه های گزافی را به صاحبان صنایع متحمل می کند.

جهت یاد آوری تمامی این موارد بالا  با قدرت الکتروموتور شناخته می شود.

پمپ کف کش مگنتی سانتریفیوژ

این مدل از پمپ ها توسط بسیاری از کمپانی ها مطرح جهان تولید می شوند. با اینکه ممکن است برخی از شباهت هایی در تولید این محصول با بسیاری از  محصولات مشاهده شود اما به طور قطع یقین دارای تفاوت هایی نیز هست. کاربرد این پمپ کف کش ها در صنایع مختلف بسیار گسترده است. عملکرد این نوع پمپ کفکش ها بر خلاف هم خانواده خود توسط میدان مغناطیسی که عامل نیروی محرک از قسمت الکتریکی الکتروموتور به پره ها عمل می کنند. مشکلات انتشار گاز های سمی در هوا و همچنین کار کرد بیش از اندازه این دستگاه با آب بندی  از بین رفته است.

دلیل پمپ کف کش مگنت که به طور مستقیم روی محور حرکت این نوع موتور سوار است. باعث ایجاد یک گشت آور به مگنت درونی انتقال است. این میدان مغناطیسی بدون تماس خارجی بین بخش های متفاوت به چرخش خود ادامه می دهد. تا جایی که برای حرکت سیال از طریق یک انرژی چرخشی به جای انرژی جنبشی از دو یا چند چرخنده به نام ایمپ لر تولید میشود.

سیال با سرعت بالا وارد ایمپ لر در حال چرخش می شود. در راستای محور حول چرخش خود از نیروی سانتریفیوژ خود آن را به حرکت در اورد. افزایش این سیال در اثر فشار و چرخش بالا باعث عملکرد این اکستنشن می شود. حال محفظه تعبیه شده در داخل پمپ کف کش مگنتی سانتریفیوژ جهت جمع آوری سیال ورودی به داخل پمپ و هدایت آن به اکستنشن و مراحل کند پذیری و تخلیه تحت کنترل را بر عهده دارد. به جرات می توان اذعان داشت ایمپ لر یکی از اجزای پمپ کف کش سانتریفیوژ مگنتی است. این پمپ از پروانه های به شکل خمیده تولید می شود.

ویژگی پمپ کف کش مگنتی

یکیاز به روز ترین و مدرن ترین دستگاه های حال حاضر که با فناوری پیشرفته ای تولید می شود. پمپ های مگنتی است. در این پمپ ها آب بند های مکانیکی از طراحی داخلی دستگاه حذف شده که در صنعت یک پیشرفت چشمگیری را از آن خود کرده است.آب بندی این قبیل از پمپ ها برای جلوگیری از سر ریز سیالات با حذف آببندی مکانیکی میسر گشته است. اغلب پمپ کف کش مگنتی سانتریفیوژ در خانواده پمپ های سانتریفیوژی قرار گرفته که روی هیچ یک از قسمت های الکتریکی و پره ها موتور سوار نیست. انرژی لازم برای به حرکت پره ها از میدان مغناطیسی تامین می شود.

اجزای پمپ مگنتی

این پمپ ها معمولا از میله دو تیکه که حول دو شافت بیرونی و درونی تولید می شود. روی شافت درونی مقدار کثیری از مگنت ها قرار گرفته است. در طرف دیگر محور مقداری مگنت روی شافت بیرونی قرار دارند. که وظیفه به حرکت در آوردن پره ها با سرعت زیاد را بر عهده دارند.

کاربرد پمپ مکنتی

کاربرد این پمپ ها انتقال مواد رادیواکتیو و یا مواد شیمیایی و سمی و خورنده یا مواد قابل اشتعال یا بدبو می باشد.  بیشترین کاربرد این پمپ ها در صنایع آبی می باشد.

معایب پمپ کف کش مگنتی

با تمام نکات مثبت ذرباره پمپ های کف کش مگنتی سانتریفیوژی مطرح کردیم. ولی با این وجود معایبی نیز گریبان گیر این گونه پمپ ها می باشد. این معایب به قرار زیر است

1 –  نقطه بهینه راندمان آن بسیار پایین است.

2 –  عملکرد پمپ های مکنتی سانتریفیوژی نباید به صورت خشک باشد.

3 –  جابه جایی مواد در اینگونه پمپ ها باید فاقد مواد معلق خارجی از قبیل مواد جامد و مواد درشت باشد.

4 –  اینمدل از پمپ ها باعث افزایش گرمای ماده سیال در داخل محفظه شده و مقاومتی در  برابر خورندگی سیالاتی همچون مواد شیمیایی و یا مواد رادیواکتیو و… ندارد.

5 – آب بندی این قبیل از پمپ ها بسیار محرز است در حالت معمول میزان آبدهی و تحمل فشار بالاتر را ندارد.

6 –  تولید این قبیل از پمپ های مگنتی سانتریفیوژی در فشارهای بالاتر بهطبع هزینه سنگینی را متحمل صاحبان مشاغل صنعتی وارد می کند.

زمان جابه جایی مایعات بشدت آلوده در حرارت های بالا ویا مایعاتی که قابلیت انجماد شدن را دارند. در صورتی که گرانروی آنها از عدد 200 بالاتر شود هوای داخل محفظه بشدت بالا رفته و ممکن است خطرات جدی را به همراه داشته باشد.

نحوه عملکرد عمومی

عملکرد عمومی پمپ کفکشها علی الخصوص پمپ لجن کش بدین صورت هست قسمت اکتروموتور پره های پمپ کف کش را به حرکت در می آورد. بنابراین انرژی جنبشی مایع را بالا می برد.

کف کش های سانتریفیوژی دارای سیستم گریز از مرکز هستند. محور شافت عمود که فشار مایعات خروجی را به پره های در هر حال چرخش هدایت می کند. در پمپ های کف کش یا پمپ لجن کش پره های داخل محفظه موتور توسط سیالات ورودی به چرخش در آمده ومایع درون محفظه را به سرعت به حرکت در آورده و آن را به بیرون هدایت می کند. در مناطقی که  بارش باران زیاد باشد سرعت بالای  باران در کف سطح جاری می شود. با این سرعت آب میتواند به تمام زیر ساخت های موجود آسیب رساند. استفاده از پمپ کف کش برای جلوگیری از حوادث غیر مترقبه توصیه می شود.

بحث دیگر از معایب کفکش  افزایش میزان آب ورودی بوده که با توجه به رسانایی برق و به طبع آن خطر انفجار و آتش سوزی در محل هایی که وسایل الکترونیکی یا گازی یا موتور خانه ها ومنازل وجود داشته باشند پمپ کفکش ها میتواند در این مورد به خوبی عمل و با مکش به موقع از مشکلات دیگر جلوگیری نماید.

توجه به مرطوب زیر زمین یا حتی آب های استخر ذخیره باعث ایجاد رشد کپک ها در محیط می کند. به طبع آن این موارد نه تنها باعث بروز مشکلات بهداشتی شده برای ساخت های زیر ساختی نیز مشکلات مدیدی را به وجود می آورد.

در این زمان با تخلیه و مکش به موقع آب می تواند از مشکلات جدی  به شدت جلوگیری کرد. این پمپ کف کش ها با عملکرد بسیار مناسب خود و همچنین هزینه پایین در تعمیر و نگهداری و راندمان بالا بسیار مورد استفاده هستند.

اجزای اصلی پمپ ها

1 – پره ها

2-  شافت

3 – موتور

4 –  ساختار حلزونی

5 – اب بند مکانیکی

6-  کابل و متعلقات

7 –  فلوتر (کنترل سطح آب)

در مورد جنس پره ها همان گونه که در مطالب قبلی به آن اشاره شد. کیفیت جنس آنها از آلومینیوم یا استیل یا چدن یا نور یل یا برنج است.

سیستم خننک کننده موتور این گونه پمپ ها یا به صورت روغن یا با آب کار می کنند. در سیستم خنک کننده توسط آب باید قبل از نصب کنترل سطح منطقه جا گذاری پر آب باشد. پایین آمدن سطح آب به هر دلیل و بیرون ماندن موتور از آب سبب نیم سوز شدن پمپ کف کش می شود. برای مانع از عملکرد بیش از حد پمپ کف کش و هم چنین کنترل سطح مایعات محل مورد نظر حتما از فلوتر یا کنترل سطح آب استفاده می کنیم.

این وسیله مکابرقی که به یک برد مرکزی متصل است فلوتر یا کنترل سطح آب نام دارد. 2 الکترود  که معمولا اولین الکترود در تحتانی ترین قسمت چاه پمپ کف کش و دومین الکترود در بالاترین سطح آب قرار میگیرند. هنگامی که سطح مایع مذکور از یک حد مشخص به دومین الکترود برسد پمپ کف کش شروع به فعالییت می کند. اما زمانی که سطح مایعات به حد اولین الکترود در تحتانی ترین قسمت چاه برسد کف کش موتور خود را به صورت اتوماتیک خامومش می کند.

فلوتر(کنترل سطح آب)

فلوتر ها عموما از یک میله که از جنس فلز بوده تولید می شوند.  وظیفه عمده این وسیله کنترل سطح مایعات است.هر چند به دلیل وجود املاح معدنی در داخل چاه ممکن است الکترود ها به دلیل دپوسیت شدن ذرات معلق به وسیله مواد رسوب زدا هر چند وقت رسوب زدایی بشوند تا طول عمراین وسیله ها افزایش یابد. عملکرد کف کش که دارای فلوتر است هنگامی که آب ورودی از سطحپمپ به سمت پایین می آید. دستور ایست کف کش به موتور پمپ ارسال می شود.  از معایب کفکش اینکه برای جلوگیری از نیم سوز شدن موتور یا از بین رفتن آن این کار به صورت اتوماتیک انجام می شود.

به زبان ساده تر وظیفه اصلی کنترل سطح آب یا فلوتر وصل کردن و یا قطع کردن جریان برق در قسمت الکتروموتور است. زمانی که برق توسط فلوتر قطع می شود. پمپ به صورت خودکار باز می ایستد و زمانی که سطح آب به سمت بالا در حرکت است این وسیله به وسیله اکترودی که در داخل دستگاه تعبیه به موتور فرمان می دهد تا بار دیگر جریان برق را متصل کرده و پمپ کفکش دوباره به عمل کرد خود ادامه دهد. از اصلی ترین نکته های مربوط به پمپ کفکش میزان دبی و ارتفاع هد وتوان موتور است. انرژی کمتر این گونه پمپ کف کش ها باعث صرفه جویی در مصرف انرژی برق می شود.  پمپ های کف کش به نحوی تولید و تایم استفاده از دستگاه بسیار کمتر باشد.

معایب  کفکش استوک

گاهی برای خرید یک پمپ کف کش و همچنین از منظر اقتصادی مجبور به خرید پمپ کف کش درست دوم یا استوک می شویم. مشکلاتی که این قبیل از سیستم ها در نقض کارکرد پمپ کف کشو یا گرم شدن بیش از حد پمپ کفکشها و کاهش شدید راندمان این گونه پمپ ها از خود بروز دهند.  بعضی از پمپ کفکش ها به خصوص پمپ کف کش های پیش رفته با فناوری روز مثل کف کش مگنتی و سانتریفیوژی متاسفانه به دلیل نوسانات ارزی و همچنین ثابت نبودن قیمت این دستگاه در بازار صاحبان صنایع اقدام به خرید پمپ کف کش های دست دوم می کنند.

هزینه نگهداری و  تعمیرات به شدت بالا است.  معایب کفکش بیش از 70 درصد آسیب های این گونه پمپ ها ارتباط مستقیمی با محفظه های درونی دارند. بنابراین اگراقدام به تعمیر این گونه از پمپ کف کش ها باشد. از طریق دستگاه بررسی می شود. کارکرد این پمپ ها به دلیل استوک بودن پمپ کف کش ها و استهلاک بیش از اندازه باعث بروز مشکلات زیادی می شود.

که به دلیل دست دوم بودن این پمپ کف کش ها مطرح است. توجه به مشکلات گسترده مساله های پمپاژ و مکانیکی موتور دست دوم پمپ کف کش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معمولا مشکلات سرعت جریان سیال نظیر ارتعاش دستگاه و بالا رفتن دما به طور غیر عادی مورد بررسی قرار می گیرد که می تواند باعث کاهش عمل کرد پمپ کف کش دست دوم در شرایط پمپاژ شود. نقض در فلنچ ها و یا گرم شدن بیش از حد موتور هنگام استفاده و یا کند شدن سرعت عملیات مکش وتخلیه از مشکلات پمپاژ نادرست می باشد.

 برخی از معایب کفکش ها

محل جاگذاری اشتباه پمپ کف کش دست دوم یا استوک به صورت غیرفنی  از موارد آن است که موجب بالا رفتن دمای عملکرد موتور  و باعث خراب شدن فلنچ ها و همچنین ارتعاش بیش از حد موتور  میشود.عدم توجه به بازرسی های کوتاه مدت یا بلند مدت باعث بروز مشکلاتی نظیر افزایش شدت جریان و ارتعاش و دمای پمپ کف کش وعملیات مکش می شود. که می توان با یک برنامه ریزی ساده اقدام به بررسی آن نمود. قسمتهای آببندی مکانیکی و فلنچها و کارکرد بیش از حد از موتور و قسمت های داخلی آن و حتی اتمام مدت گارانتی بای تعمیرات پمپ کف کش استوک از معایب این گونه پمپ کف کشها است.

عدم دقت و توجه لازم جهت خرید پمپ کف کش به نکات مهم معایب کفکش هستند. که باعث بروز مشکلات زیادی می شوند. افت عملکرد دستگاه در عملیات پمپاژ آب از ایرادها و عیب های دستگاه ها از خصوصیات این پمپ کف کش ها می باشد. معایب کف کش ها به قرار زیر است

1 – عدم عملکرد مناسب فلنچ ها و نقطه های مکانیکی دستگاه ها

2 –  نبود خدمات پس از فروش و یا گارانتی معتبر

3 –  کاهش در عملکرد پمپاژ آب

4 – کاهش عملکرد صحیح در قسمت های درونی موتور پمپ کف کش

5 –  عدم تنظیم جریان پمپ

6 –  عدم ثبات در راندمان پمپ به ویژه هنگام بهره برداری بالا

7 – گرم شدن بیش از اندازه پمپ کف کش

8 – صرف هزینه بالا برای نگهداری و تعمیر پمپ کف کش

9 – ایراد در عملیات مکش در پمپ کف کش ها

10 – ایرادات مکانیکی سیستمی

11 – صرف هزینه بالا در مدل های بالاتر

12 – ستاپ غیرفنی پمپ کف کش

13 – عدم پمپاژ صحیح

14 – عدم توجه به بازررسی های دوره ای

پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین موتور پمپ آب کشاورزی ، بهترین کولتیواتور باغی و بهترین پمپ شناور را نیز مطالعه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به مقالات ما در ویرگول مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی اصلی

Call Now Button